2013. július 17., szerda

Ecsetekkel álmodtam...kezdő ecsetkészlet

Blogindító bejegyzésként egy rövidke történetet osztanék meg magamról. 7 év marketingkommunikációs munkát és egy közgazdász diplomát hátrahagyva lettem sminkes, sminktanácsadó. Furcsán hangzik, tudom, de az ecsetek jöttek és mindent vittek :-)! Ezt onnan tudtam és éreztem az első percben, hogy a második sminkórámtól kezdve csak ecsetekkel álmodtam. A fogásukkal, az illatukkal és a puhaságukkal. Így van ez, ha az ember rátalál arra, amit igazán szeret...Nos ecsetek. Szeretném Veletek megosztani, hogy melyek azok az alapvető ecsetek, amik egy otthon is könnyen elkészíthető sminkhez mindenképpen szükségesek. Későbbi posztjaimban pedig haladok tovább az ideális neszesszer tartalmát illetően.

Ecsetek

1. Púderecset: őt szinte mindenki ismeri, talán ez az első sminkecset, amit a legtöbben megvesznek. Arról ismerszik meg, hogy nagy a feje, kerekített a sörtéje és kellemesen puha. Ha használod, nincs más dolgod, mint belemártani a púderbe, kissé lerázogatni és óvatosan végigsimítani vele az arcod. Sok márka árul ilyesmit, mivel ez nem precíziós ecset, ezért elegendő belőle egy középkategóriásat választani, lehetőleg állati szőrrel, vagy természetbarát, szintetikus sörtékkel.

                      

2. Pirosítóecset: ha nincs, a púderecset is megteszi, de élénk színű pirosító után púderrel operálni nem jó dolog, vicces eredményt produkálhat. Szóval kell egy ecset, ami picivel precízebb, lehetőleg ferdén vágott, hogy felfeküdjön az arccsontra. A sörtéjét illetően a púderecsethez hasonló anyagokból lehet és kell választani.
                      
3. Alapozóecset: jelszó a szintetikus! A természetes sörték magukba szívják a folyékony és krémes állagú alapozókat, így érdemes lapos, szintetikus sörtéjű ún. macskanyelv ecsetet választani. Ha nem vagy sminkmester, csak kezdőként sminkeled magad, ezzel könnyedén boldogulni fogsz.Nincs más dolgot, mint óvatosan belemártani az alapozóba és vékony rétegben rásimítani a bőrödre.

                           
4. Szemhéj ecset: pihe-puha, gömbölyített, a szemzugba és a mélyítővonalba (az a rész, ahol a mozgó és a fix szemhéj közt redő képződik) is befér. Lehetőleg természetes szőrből készüljön és inkább kisebb legyen, mint nagyobb. Belemárthatod por állagú és krémesebb állagú festékekbe is, könnyedén végigsimíthatod a szemhéjad és ha haladó vagy, árnyékolni is tudsz vele.




Ezek azok az ecsetek, amik mindenképpen kellenek egy kezdő felszerelésbe, nappali, hétköznapi sminkhez. Részletes használatukat a következő posztomban mutatom be. Álmodjatok ecsetekkel, jó éjt! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése